Cautare

10584 de rezultate pentru "prefixe de tara" (7.19 secunde)
Potrivit Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), turistii romani si straini au inceput sa se orienteze catre sejururile mai putin zgomotoase.
Specialistii in domeniu declara ca una dintre cele mai profitabile afaceri in Romania de astazi este comertul cu flori. Cea mai noua moda in materie este vanzarea de aranjamente florale prin Internet. Cel mai ieftin aranjament costa insa minimum 500.000 de lei.
Potrivit unei directive propuse spre aprobare Parlamentului European, denumita si Directiva Bolkenstein muncitorii care aleg sa lucreze in strainatate vor fi platiti la fel ca in tara de origine.
Numai ca nevoia românilor pentru consum este de ani intregi in continua crestere si pare ca nimic nu o mai poate tempera.
Cu toate ca unii oameni politici din Olanda nu ne prea vor in Europa unita, fermierii din tara morilor de vant sunt interesati sa investeasca in fermele de vaci de lapte si in cele de porci din Romania prin intermediul programului Sapard, potrivit Ministerului Agriculturii.
Dupa aderare, contributiile pe care o firma le datoreaza pentru angajatii ei vor fi platite in tara unde acestia lucreaza. Intrucat aceasta regula nu se aplica tuturor tipurilor de contracte de munca, firma de consultanta Pricewaterhouse Coopers (PwC) le recomanda patronilor ca angajatii sa figureze ca detasati in strainatate.
Agentia de rating Moody's a confirmat ieri nivelul riscului de tara acordat Romaniei, aratand ca perspectiva de imbunatatire a acestui rating continua sa ramana pozitiva, anunta Ministerul Finantelor Publice (MFP).
Dupa subventiile pentru motorina, seminte, ingrasaminte si produse agricole, o data cu aderarea la UE, romanii ar putea primi sprijin de la stat sa se mute la tara. Ajutorul ar putea ajunge la cateva zeci de mii de euro.
Cardul este un instrument de plata electronica, securizat si individualizat, care permite utilizatorului sau sa foloseasca disponibilitatile banesti proprii dintr-un cont deschis pe numele sau la emitentul cardului si/sau sa utilizeze o linie de credit, in limita unui plafon stabilit in prealabil.
Pentru ca piata creditelor de consum pentru persoane fizice din Romania s-a deschis abia in 2000, ritmul de creditare a crescut accelerat de la an la an.
Metoda este aleasa in special de turistii de week-end, cu posibilitati materiale ceva mai reduse, iar cazarea "la masina" este practica si aproape pe degeaba.
Majoritatea romanilor care au mers in concediu la Halkidiki, in Grecia, nu s-au speriat de incendii si au ramas acolo. ... Turistii ar trebui insa informati cu privire la aceste asigurari inainte sa cumpere pachetul oferit de agentii.
In ciuda campaniilor impotriva spagilor de tot felul, Romania ocupa un neonorant loc patru intr-un top al coruptiei, care a studiat perceptia asupra dimensiunilor fenomenului in sistemele guvernamentale si de afaceri.
Una dintre cele mai importante actiuni desfasurate de catre Inspectoratul de Concurenta Constanta in anul 2006 a fost "Caravana Concurentei", ocazie cu care inspectorii din cadrul inspectoratului au facut vizite in toate localitatile judetului Constanta, informand autoritatile locale si mediul de afaceri local despre legile concurentei, dar si despre importanta intocmirii raportului trimestrial referitor la ajutoarele de stat primite de catre primarii.
Depozitele bancare ale persoanelor fizice si juridice la sucursalele din Romania ale institutiilor de credit cu sediul in statele membre ale UE sunt garantate de la 1 ianuarie 2007 de sistemul din tara unde isi are sediul banca-mama, potrivit Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB).
Guvernul ia masuri pentru a readuce forta de munca in tara. Muncitorii romani plecati in strainatate vor beneficia de prime daca se intorc in tara. Guvernul nu a stabilit insa cuantumul primei de reinstalare, potrivit ministrului delegat László Borbely.
Craiovenii continua sa-i pregateasca gratis pe fermierii din tara în domeniul horticulturii dupa ce au instruit lucratorii din pensiunile agroturistice, pentru a pune în valoare investitiile realizate cu fonduri europene.Pentru a patrunde pe piata europeana, agricultura româneasca trebuie, potrivit specialistilor, sa treaca printr-o serie de schimbari majore dictate de cerintele pietei comune.
Craiovenii continua sa-i pregateasca gratis pe fermierii din tara în domeniul horticulturii dupa ce au instruit lucratorii din pensiunile agroturistice, pentru a pune în valoare investitiile realizate cu fonduri europene.Pentru a patrunde pe piata europeana, agricultura româneasca trebuie, potrivit specialistilor, sa treaca printr-o serie de schimbari majore dictate de cerintele pietei comune.
Muncitorii romani au trimis in tara anul trecut 5,32 miliarde de euro, cu 1,5 miliarde de euro mai mult fata de 2005, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Banii trimisi de romani insumeaza circa 6% din Produsul Intern Brut (PIB).
Diferenta este ca la ei, îmbunatatirile sunt incluse în pret, adica e ceva normal ca un apartament sa aiba centrala termica, gresie, faianta, eventual, aer conditionat, iar la noi, pentru aceste dotari platesti în plus“, a declarat pentru GdS Corina Dragota, directoare de vânzari la una dintre agentiile imobiliare din Craiova.
google-analytics.com